please make a selection.

Om artisten

Fra boken Mystikk som underholdning, Tryllingens historie i Norge (Herman Berthelsen og Terje Nordheim)

Solland, Erling

Født 21.03.1962 i Oslo. Yrke: Tryllekunstner, illusjonist og teaterkonsulent. Medlem av DenMagiskeRing siden 1979 og Magiske Cirkel Norge siden 1980. Han har også vært aktiv med i Magisk Junior Cirkel. Norgesmester for junior en rekke ganger rundt 1980. Han er også blitt svensk juniormester. Han ble i 1996 utnevnt til «Årets Tryllekunstner».

Han begynte å trylle da han var seks år gammel. Han hadde da fått en av Egelos små trylleesker med bl.a. kulebegeret som da ble hans første
«glansnummer». Han fikk etter hvert flere trylleesker, og interessen bare økte. Som 10-åring kjøpte han sitt første «store» triks, som var
ringspillet. Samme år ble han medlem av Magisk Junior Cikel; han måtte lyve på alderen for å bli medlem, aldersgrensen var 12 år.

I 1983 ble han profesjonell artist og har hatt trylling som yrke i hele sitt voksne liv. Han er mest kjent som illusjonist, men han behersker
også alle andre former innen magien.
Han opptrer også som buktaler og fakir (flammesluking og andre fakirkunstner har han lært av Teddy Scott, som var hans første læremester).

På slutten av 70-tallet jobbet han på flere teatre, bl.a. Nationalteateret, hvor han til å begynne med jobbet uten lønn for å«komme innenfor» og lære showbusiness. Erling Solland er en allsidig artist. I tillegg til å trylle selv har han også instruert flere av våre kjente skuespillere, når det har vært behov for magi i en teaterforestilling.

Han har også spesialisert seg på teater effekter og da spesielt flammer og ild, og har medvirket som konsulent på en rekke teater oppsetninger. Blant de mest kjente kan vi nevne: Det Norske Teaters oppsetning av Cats med Kjetil Gudim som tryllekatten (og senere også den svenske), Merlin,
Trollmannen fra Oz
, Annie Get Your Gun, hvor han deltok som tryllekunstner og saget Kjersti Holmen over på midten. Han har lært Toralv Maurstad og Wenche Foss å trylle i
Den Store Magi.
Det siste prosjektet er Guten og Stjerna; en musikal fra et sirkusmiljø, hvor han i tillegg til å instruere bl.a. flammeslukeren også var med som illusjonist.

Han har også vært konuslent for Cirkus Berny og instruert et klovnenummer med skuspillerne Henrik Scheele og Trini Lund. Han har vært med i flere show på Bachie Wapen i Stockholm og på ABC teateret i Oslo, sammen med Elisabeth Andreasssen.

I 1996 og i 1997 har Erling Solland og en gjeng med unge musikalartister hatt show på TusenFryd - fornøyelsesparken like utenfor Oslo. Showet som hadde navnet The Sound of Magic, var lagt opp som en magisk musikalcabaret.

I 1981 var han med å etablere gruppen «Great Garlic Girls». Det begynte med et samarbeid med Olav Klingen; han var «hep»-dame i et komisk tryllenummer. Senere kom Morten Rudå og Simen Sand også med. Erling Solland var med i gruppen i tre år.

Han er også samler av tryllerekvisita, han har bl.a. kjøpt alt som står i Egelos katalog og har også en imponerende samling av forniklede tryllesaker bl.a. mye fra «Nic» i Danmark. Han har også en stor samling triksbeskrivelser som er samlet i flotte permer. Av Egelos triksbeskrivelser er samlingen komplett. Egelo måtte ringe til Erling Solland når han ikke fant sine gamle beskrivelser.

Erling Solland er et ekte showmenneske, han tryller eller tenker trylling og show 24 timer i døgnet.

 

Fra Mystikk som underholdning, Tryllingens historie i Norge (Herman Berthelsen og Terje Nordheim)

  


 

 

Tooltip content goes here.
.dropdown-backdrop{ z-index:0; }